Vergelijk energie bij verschillende leveranciers

October 26, 2017

Wanneer je wil besparen op je energiekosten, dan kun je dit op verschillende manieren doen, Vergelijk energie bij verschillende leveranciers via een energievergelijker of maak bijvoorbeeld zelf een vergelijking. Voor elk type consument is er een passend energiecontract te vinden en af te sluiten. Wil je verschillende contracten met elkaar vergelijken? Maak dan gebruik van een energievergelijker.

Vergelijk energie bij verschillende leveranciers altijd in eerste instantie op prijs en nooit op voorschotten of jaarkosten. Dit is gebaseerd op een bepaald verbruik. Wordt je verbruik hoger, dan wordt je jaarbedrag ook hoger, wordt je verbruik lager dan wordt je jaarbedrag ook automatisch lager.

Vergelijk energie zelf

Ook zonder vergelijker kun je berekenen of je goedkoper uit bent bij een andere energieleverancier. Als je dit zelf wilt gaan bekijken, moet je wel rekening houden met een paar aandachtspunten zoals:

  • De tarieven
  • Soort contract
  • Looptijd van een contract
  • Vaste kosten

Vergelijk energie zelf met deze aandachtpunten. Hou je hier geen rekening mee, dan zal je vergelijking ook niet kloppend zijn. Hiervoor kun je dus beter een energievergelijker gebruiken.

Hoe maak ik gebruik van een vergelijker?

Vergelijk energie bij verschillende leveranciers via een energievergelijker. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het invullen van je gegevens en een recentelijk jaarverbruik van jouw woning. Dit vindt je op de jaarafrekening of op je persoonlijke pagina bij je huidige energieleverancier. Zodra je dit hebt ingevuld wordt je doorgestuurd naar de vergelijker. Deze vergelijker maakt een berekening aan de hand van het jaarverbruik en laat zien bij welke energieleverancier je het voordeligste uit bent. Mocht je willen overstappen dan kun je dit direct doen. Je zult zien dat je vaak een hoop kunt besparen. Sommige huishoudens besparen wel tot €400 per jaar! Dat wil jij toch ook?

Vul nu je gegevens in en vergelijk energie bij verschillende leveranciers in Nederland. Er zijn er inmiddels al meer dan 23 op de markt actief. Dit is best een klus om alle contracten van deze leveranciers zelf te vergelijken. En wil je overstappen? Dan wordt dit ook nog eens voor je geregeld. Prettig geregeld!